Pestra konkurenca na regati v S.Giorgio di Nogaro

Zadnja regata v maju nas je ponesla v nam že dobro poznani San Giorgio di Nogaro v Italiji, kjer je zadnji majski vikend potekala regata – srečanje veslaških klubov severne Italije. Regijsko zelo pestra zasedba klubov je ponudila kar lepo število napetih tekem in dvobojev do zadnjega metra.

V jutranjih štartih na skoraj kičasto mirni vodni gladini reke Aussa Corno so se ekipe pomerile v predtekmovalnih skupinah kjer so se veslači in veslačice borili za mesto med osmimi finalnimi čolni. V poznem dopoldnevu pa so se finalisti pomerili v bojih za medalje. Ker je tovrstno tekmovanje namenjeno samo starejšim kategorijam (od ml.mladincev dalje) smo se regate udeležili z le 3 ekipami, katere pa so svoje delo opravile zelo uspešno saj so se vsi naši prebili tudi v finale.

V dvojnem dvojcu za mlajše mladince sta nastopila že dobro uveslana Rok Lončar in Tristan Tul. Fanta sta svojo predtekmovalno regato zaključila na odličnem drugem mestu in tako napovedala tekmecem odločen boj za medalje. V finalni regati sta prav tako končala na drugem mestu in morala priznati premoč ekipe iz SC Varese, katera sta naše ugnala že v predtekmovanjih.

Sledil je nastop naših deklet Amine Šakanović in Tinkare Nusdorfer v dvojnem dvojcu za ml. mladinke. Z odličnim finišem in doseženim prvim mestom v predtekmi sta si punci priveslali ponoven nastop v finalih. Neizkušenost na daljši razdalji ter borbenost in odločnost starejših tekmic pa so bili odločilni dejavnik, zaradi katerega se je dekletom medalja izmuznila ter sta končali finale na ševedno odličnem 5. mestu.

V našem edinem nastopu v enojcu je med mladinci veslal Jure Vidmar. V igri stotink si je Jure priveslal še drugi nastop dneva ter si v finalni tekmi med močnimi Italijanskimi ekipami priveslal osmo mesto.

Vsekakor je za nas to zanimiva regata saj imamo možnost se pomeriti tudi z ekipami in spoznati s veslaškimi klubi, s katerimi se na naših vsakoletnih rednih regatah navadno nimamo možnost srečati.

Related posts