Piranski veslači uspešni tudi v Izoli

V maju smo se udeležili že tradicionalne 66. Istrske mednarodne veslaške regate v Izoli v organizaciji VK Argo Izola. Čudovito vreme in vsaj začetno mirna gladina zaliva v San Simonu je poskrbela za odlično vzdušje in pestre boje med posadkami slovenskih veslaških klubov ter veslačev iz sosednjega Trsta, Milj in Istrskega Rovinja.

Še zadnjo letošnjo obalno regato smo Pirančani zelo uspešno odveslali ter si z borbenimi tekmami priveslali odlične 3 zlate, 5 srebrnih in 5 bronastih medalj. Piranske nastope sta v enojcu za U15 začeli Tinkara Nusdorfer in Amina Šakanović, kateri sta si vsaka v svoji skupini priveslali bronasto odličje. Kasneje sta dekleti nastopili še v dvojnem dvojcu in si prav tako priveslali tretje mesto.  Sledili so nastopi naših mlajših pionirjev v dvojnih dvojcih. Podelitveni oder je pri njih bil rdeče obarvan saj sta si Maj Ušaj in David Petrovič z veliko prednostjo priveslala zlato, Leon Gombač in Vincent Vincelj pa srebrno medaljo. Kasneje so si vsi štirje priveslali medalje tudi v enojcih: Maj ponovno zlato, David, Leon in Vincent pa vsak v svoji skupini srebrno medaljo.

Med najmlajšimi U13 v enojcih smo imeli dve ekipi. Juš Ušaj si je priveslal odlično drugo mesto. Krstno regato pa je imel Vito Verstovšek, kateri je s petim mestom uspešno in pogumno odveslal svojo prvo regato.

V kategoriji mlajših mladincev smo imeli prav tako dva predstavnika rdeče-modrih. Rok Lončar si je v svoji skupini priveslal bron, Tristan Tul pa je svojo tekmo zaključil na odličnem prvem mestu. Fanta sta skupaj nastopila še v dvojnem dvojcu in zasedla četrto mesto. Med mlajšimi mladinkami pa je Elena Benedetti svojo regato končala na petem mestu.

V starejših kategorijah si je Jure Vidmar v enojcu za mladince priveslal 4. mesto in za las zgrešil oder za zmagovalce. Proti koncu regate pa so nastopili še mlajši člani v enojcih, kjer so piranske barve zastopali Tomi Fabjan (4. mesto), Jure Vidmar (5. mesto) in Marko Bizilj (6. mesto). Tomi in Marko sta nastopila tudi v dvojnem dvojcu kjer sta si priveslala odlično tretje mesto.

Čestitke vsem ekipam za odlične in borbeno odpeljane tekme .

Related posts