30. MEDNARODNA VESLAŠKA REGATA PORTOROŽ 2024

V nedeljo, 5. maja 2024 smo se v zgodnjih jutranjih urah zbrali na domačem terenu, na plaži na Bernardinu. Na regati so sodelovali vsi slovenski klubi in štirje tuji (italijanski Nettuno, Trieste in Pullino, ter hrvaški Arupinum).

Navijači in naključni obiskovalci so od ranega jutra v ciljnem prostoru pri Lepi Vidi uživali v zanimivih in napetih tekmah.

Tekme so ob 7.30 otvorile pionirke do 14 let v enojcih, v katerih nismo imeli piranske predstavnice. Sta pa takoj v naslednji tekmi zastopali naše barve Tinkara Nusdolfer (2. mesto) in Amina Šakanovič (3. mesto). Dekleti sta nato še enkrat odveslali v dvojnem dvojcu in osvojili še bronasto medaljo.

Tudi pionirji so se dobro odrezali, v kategoriji pod 14 let sta v dvojne dvojcu srebrno medaljo osvojila Maj Ušaj in David Petrovič, bronasto pa Vincent Vincelj in Vito Knafelc. Kasneje so se odvile tudi tekme pionirjev do 14 let v enojcu, kjer je v svoji skupini slavil Maj Ušaj, tretje mesto je zasedel Vincent Vincelj, ter David Petrovič in Leon Gobač sta, vsak v svoji skupini, zasedla 2. mesto.

Med najmlajšimi pionirji (do 13 let) je v enojcu zmago slavil Juš Ušaj, v drugi skupini pa bron osvojil Jona Premrl.

Med starejšimi pionirji (do 15 let) si je Dan Stranščak priboril srebrno medaljo.

Piranske barve so ponosno nosili tudi starejši dečki. Mlajša mladinca Rok Lončar in Tristan Tul sta slavila zmago v dvojnem dvojcu. Zlato medaljo sta si nadela tudi mladinca v dvojnem dvojcu Jure Vidmar in Erik Grizančič. Mlajši član (U23) Tomi Fabjan je v enojcu osvojil srebrno medaljo, mladinec Jure Vidmar v enojcu pa bronasto medaljo.

Žal nam je proti koncu ponagajal premočan veter in zadnjih 8 štartov nismo izpeljali.  Svojih moči tako niso mogli pokazati pionirji do 13 let, mlajše mladinke in člani v dvojnem dvojcu termladinke v enojcu in mlajši mladinci v dvojnem četvercu. Zadnje tekme smo se še posebej veselili, saj bi veslali v mix dvojnih dvojcih.

Ne glede na predčasen konec so se domači veslači odrezali, osvojili smo 4 zlate medalje , 6 srebrnih medalj in 6 bronastih medalj.

Končno se je VK Piran uvrtil na tretje mesto med vsemi klubi. Bravo!

Navijači in naključni obiskovalci so od ranega jutra v ciljnem prostoru pri Lepi Vidi uživali v zanimivih in napetih tekmah.

Tako kot veleva dolgoletna tradicija, so zmagovalci že na cilju prejeli lovorjev venec, ki so jih dan pred regato spletle mame Piranskih veslačev. In  kot vsako leto je bila na cilju tudi stojnica, na kateri so postregli s kavo in okusnimi piškoti, ki so jih prav tako spekle pridne in prizadevne mame.

Na plaži Hotelov Bernardin, ki je bila prekrita z nešteto veslaškimi čolni pa smo dogajanje letos popestrili s stojnicami Društva Morigenos, Okolja Piran in Društvo Tabornikov Rod Sergeja Mašera Piran, kjer so veslačem pekli tudi palačinke.

Po dobrem kosilu, ki ga je veslačem sponzorirala SAVA TURIZEM d.d. PE St. Bernardin, se je pričela podelitev, na kateri so bile najboljšim veslačem in najuspešnejšim klubom podeljene medalje in pokali in darilne vrečke sponzorjev, ki se jim VK PIRAN iskreno zahvaljuje.

Nagrade so podeljevali:

  • Christian Poletti – Podžupan Občine Piran ,
  • Jošt Dolničar – Predsednik Veslaške zveze Slovenije
  • Rajko Hrvat – izolski nekdanji vrhunski veslač.

V klubu smo neizmerno ponosni na naše veslače in hvaležni vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji našega praznika. Predvsem nas veseli, da so se nam v  velikem številu pridružili nekdanji veslači,  za katere si želimo, da bi se k nam pogosteje  vračali in s tem v klub pripeljali novo, svežo energijo.

Posebna hvala vsem sponzorjem in donatorjem, ki so nam prispevali finančna oz. materialna sredstva.

Po uspešno izpeljani regati smo v klubu priredili piknik za vse veslače, njihove starše in vse podpornike kluba in že kovali načrte za naslednje leto.

 

Related posts