Donacija dohodnine 2023

Vsak davčni zavezanec rezident lahko nameni do 1,0 % dohodnine tudi za financiranje športnih društev, ki imajo status društva v javnem interesu. Takšna donacija za vas ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačate državi.

Donirate v naslednjih korakih:

  1. Prenesite si obrazec in ga natisnite (PDF obrazec ali Wordov obrazec)
  2. Izpolnite vsa polja: IME IN PRIIMEK MORATA BITI NAVEDENA ENAKO KOT NA OSEBNIH DOKUMENTIH
  3. Podpišite obrazec
  4. Izpolnjen obrazec pošljite ali prinesite v klub.

Zahtevo za namenitev dela dohodnine za leto 2023 lahko oddate do vključno 31.12.2023.

Veslaški klub Piran se zavezuje, da bo pri uporabi osebnih podatkov v celoti upošteval veljavno zakonodajo, ki zagotavlja varstvo osebnih podatkov.

 


 

Več o donacijah dohodnine

Potem ko se obrazec odda, je na vsakem naslednjem Informativnem izračunu dohodnine na koncu obrazložitve navedeno, kateremu upravičencu se namenja % dohodnine, naveden je tudi znesek donacije.

Podari preko aplikacije eDavki

Zavezanec lahko zahtevo za namenitev dela dohodnine odda tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, kjer sta na voljo 2 možnosti:

  • Registracija z digitalnim potrdilom na spletni strani FURS_vstop,
  • Prijava z uporabniškim računom in geslom: na spletni strani FURS_vstop se za prvo prijavo vnese davčna številka in epoštni naslov, na katerega se nato prejme geslo za dostop; zahtevan je še vnos številke z dokumenta IID (Informativni izračun dohodnine), ki ga zavezanec prejme vsako leto. Pri vsaki naslednji prijavi se vnese samo davčna številka in geslo.

Na vstopni strani je potrebno izbrati »Podatki o zavezancu« in nato »Namenitev dela dohodnine«, kjer se vpiše davčno številko društva in %, ki se namenja društvu ter klikne »Oddaj vlogo«.