32. Državno prvenstvo v veslanju Bled 2022

Sobota 1. in nedelja 2. oktober sta bila za slovenske veslače in veslačice zelo posebna in pomembna dneva. Celoletni trud in čas veslačev in nenazadnje tudi trenerjev,  vložen v izboljšanje športne pripravljenosti je v omenjenem koncu tedna bil ključnega pomena pri odločanju, kdo si bo priveslal laskavi naslov državnega prvaka/prvakinje v veslanju.

V poteku dvodnevnega programa tekmovanj so se pomerili veslači in veslačice vseh starostnih kategorij. Dopoldan so kot že navada potekala predtekmovanja pri kategorijah z več kot šestimi prijavljenimi posadkami, popoldan pa težko pričakovane finalne tekme kjer se je odločalo o najboljših v državi. Piranske barve je v prvem dnevu zastopalo 14 ekip, drugi dan (kjer ni bilo na programu disciplin za najmlajše športnike) pa 5 posadk. V sobotnem popoldnevu smo si Pirančani z odličnimi vožnjami priveslali 4 medalje: v dvojnem dvojcu za mlajše pionirje sta si bron priveslala Maj Ušaj in Mai Nikolič. Bronasta je bila tudi odlična Tinkara Nusdorfer v enojcu za mlajše pionirke. Sledilo je veselje ob drugem mestu dvojnega dvojca za pionirje do 14 let v postavi Erik Grizančič in Rok Lončar. S prvim mestom ter naslovom državnih prvakov pa sta nas v dvojnem dvojcu za mlajše pionirje razveselila Aleksander Bajec in Dan Stranščak.

Nedeljski program je potekal bolj umirjeno saj na sporedu ni bilo najbolj množične kategorije mlajših pionirk in pionirjev, kateri veslajo samo prvi dan prvenstva. Pirančani smo ponovno stali na odru za zmagovalce, saj je Erik Grizančič sobotnemu srebru dodal še bron v enojcu za pionirje do 14 let.

Čestitke gredo seveda tudi vsem ostalim tekmovalcem in tekmovalkam za borbenost in odlično odveslane regate. Medalje so vsekakor odraz dobrega dela ter nova motivacija za pozitiven pogled na prihajajočo tekmovalno sezono.

dvojni dvojec mlajši pionirji. Z leve bronasta Mai Nikolič in Maj Ušaj ter zlata Aleksander Bajec in Dan Stranščak

 

Več slik si lahko pogledate tukaj.

Vse rezultate si lahko pogledate tukaj.

Related posts