Mladi veslači uspešni v Lignanu

Čeprav je glavna regata sezone – državno prvenstvo – za nami je četica naših najmlajših nastopila še na manjši regati v Italijanskem Lignanu Sabbiadoro. Vedno priljubljena regata je namenjena mlajšim kategorijam ter predvsem začetnikom kateri šele začenjajo z nabiranjem izkušenj na regatah. Sistem tekmovanj zajema skupine po 8 veslačev/veslačic, kateri z uvrstitvami tekmovalcev pridobivajo točke. Posamezni klubi imajo lahko največ po dve prijavljeni skupini.

Organizator Veslaški klub Lignano je tudi tokrat poskrbel za čolne, v katerih so se menjavali tekmovalci od 10 do 14 leta iz skupno 8 klubov. Piranske barve je zastopalo 9 veslačev in veslačic. Na sprva mirni ter kasneje že rahlo vzvalovani morski gladini smo se Pirančani kar hitro in dobro znašli. Prvi starti so bili namenjeni najstarejšim kategorijam, dečki in deklice do 14 let. Pri fantih sta si medalji priveslala Erik Grizančič (drugo mesto) in Rok Lončar (tretje mesto). Naslednji rdeče-modri nastopi so pripadali kategoriji do 12 let, kjer smo imeli 5 ekip. Pri fantih si je Aleksander Bajec priveslal drugo mesto, v naslednji skupini pa je bil nepremagljiv Dan Stranščak na prvem mestu. Pri dekletih so se vsaka v svoji skupini medalj veselile Tinkara Nusdorfer na drugem mestu, Sara Sossa na tretjem in Amina Šakanović na prvem mestu. Za odličen zaključek piranskih nastopov sta pri dečkih do 11 let poskrbela še Vincent Vincelj s priveslanim drugim mestom ter Maj Ušaj z odličnim prvim mestom. Z odlično odveslanimi regatami smo si Piranska skupina od skupno 12 prijavljenih skupin priveslali odlično tretje mesto.

Manjše regate, kot je ta v Lignanu so za mlajše kategorije ter za vse tiste, kateri se šele srečujejo z regatami odličen uvod v tekmovalno veslanje. Vsekakor so tudi odlična izkušnja, kjer veslači poleg pridobivanja novih tekmovalnih izkušenj spoznavajo tudi nove prijatelje ter regatna polja v širši okolici.

SLIKE

 

Related posts