Regata Ogulin 2024

Zadnja regata prvega dela letošnje tekmovalne sezone nas je pripeljala do Hrvaškega Ogulina, kjer je potekala 30. regata Sabljaci in 4. regata veslaškega pokala Miljenka Finderlea 2024

Po dolgih letih smo se spet odzvali na prijazno povabilo organizatorja Veslački klub “Sabljaci” Ogulin ter se z manjšo skupino naših veslačev in veslačic udeležili regate na jezeru Sabljaci. Čudovita okolica jezera, prijetne poletne temperature in pozitivno vzdušje med prisotnimi športniki so pripomogli k uspešno izvedeni regati, katera je prispevala približno 4 ure napetih bojev med veslači vseh starostnih kategorij. Pozno dopoldanski zmerni bočni veter ni uspel zmotiti niti mlajših veslačev, kateri so se borbeno podali na progo in uspešno odveslali zahtevno razdaljo.

Po regatnem programu so se na progo najprej podali najmlajši veslači, katerim so po starosti sledile še ostale kategorije vse do izkušenih članov in članic. Pirančani smo se regate udeležili v manjšem številu. Na progo se je za rdeče-modre najprej podal David Petrovič v enojcu za U15, kjer je v svoji skupini dosegel peto mesto. Sledile so še pionirke v enojcih, kjer sta nastopili Tinkara Nusdorfer (2. mesto) in Amina Šakanović (4. mesto). Prvi štarti na 2000m dolgi progi so pripadali mlajšim mladincem v enojcih, kjer je naš Tristan Tul dosegel odlično 2. mesto. Piranske nastope sta v dvojnem dvojcu med člani zaključila Marko Bizilj in Tomi Fabjan, kjer sta prav tako dosegla drugo mesto.

 

Related posts