Šola veslanja

Širjenje športnega načina življenja med mladimi je zelo pomembno in tega se v Veslaškem klubu Piran zelo dobro zavedamo. Zato že vrsto let organiziramo ŠOLO VESLANJA, s katero želimo čimvečjemu številu mladim omogočiti, da se spoznajo z zdravim in vsestransko koristnim športom, katero veslanje nedvomno je.

Ker pa se tudi zavedamo, da je praksa boljša od same teorije, že vrsto let odlično sodelujemo z vsemi osnovnimi šolami v Občini Piran. Z obiski pri urah športne vzgoje ponudimo učencem in učenkam možnost, da se na veslaških simulatorjih preizkusijo v prvih zaveslajih. Vsi so seveda tudi vabljeni, da nas obiščejo v klubu ter tako v živo spoznajo veslaško opremo (različne čolne, vesla,…) ter kako potekajo treningi tako na vodi kot v telovadnici.

Polek sodelovanja z osnovnimi šolami se redno udeležujemo tudi raznih družabno-športnih dogodkov in prireditev v Piranski občini (Solinarski praznik, Praznik športa,…). Tako otrokom kot njihovim staršem predstavimo veslanje kot zdrav šport, kjer otrok razvija tako telo (fizična moč, vzdržljivost, ravnotežje) kot duha.

Dober začetek je pomemben za razvoj bodočega športnika, zato vsakega novega veslača budno spremljamo ter sledimo na njegovi veslaški poti. Prvi trening je navadno namenjen pridobivanju teoretičnega znanja o sami veslaški opremi ter o pravilih upravljanja s veslaškim čolnom (ravnotežje, obračanje, smer). Sledi trening v čolnu, kjer je povdarek predvsem na pravilnosti izvajanja zavesljaja saj se tako zmanjša možnost morebitnih poškodb zaradi nepavilnih gibov. Poleg tega se vsak novinec nauči tudi reda (skrb za opremo) in zelo potrebne discipline, ko gre za delo v skupini ter prav tako potrebne samozavesti in vztrajnosti, ko gre za delo posameznika v čolnu.

KOMU JE NAMENJENA ŠOLA VESLANJA?
Šola veslanja je namenjena vsem dečkom in deklicam od 10. leta starosti dalje, ki se želijo preizkusiti v veslanju. Edini pogoj je znanje plavanja.

KDAJ?
Šola veslanja je organizirana predvidoma aprila/maja ter septembra/oktobra. Vsi kateri se zanimate za ta šport pa nas lahko obiščete kadarkoli saj je VPIS MOŽEN SKOZI CELO LETO.

INFO:
Za dodatne informacije:

Lea Sorgo  041 883 611

 

PRIDRUŽI SE NAM TUDI TI IN POSTANI DEL PIRANSKEGA VESLANJA

Related posts

Leave a Comment