Tekmovalni krst novih veslaških upov

Veslaška tekmovalna sezona je pred vrati. Koledar regat za sezono 2016 je pripravljen in bo veslače in veslačice Veslaškega kluba Piran odpeljal na predvideno 20 tekmovanj tako v Sloveniji kot v tujini. Prvo letošnje tekmovanje je potekalo v nedeljo 7.2.2016 v Italijanskem Lignano Sabbiadoro, kjer so se naši športniki skupaj s številnimi Italijanskimi in Hrvaškimi tekmovalci pomerili na veslaških simulatorjih.

Odzvali smo se na prijazno povabilo Regijske veslaške zveze Furlanije Julijske Krajine ter se udeležili Italijanskega regijskega prvenstva na simulatorjih za vse starostne kategorije. Veslači in veslačice so se pomerili v skupinah po 18 tekmovalcev in poskusili čimhitreje odveslati razdaljo, ki je bila za njihovo kategorijo predpisana. Med Piranskimi veslači in veslačicami smo od 19 nastopajočih imeli kar 9 fantov in deklet, ki so se veslaškega tekmovanja udeležili prvič. Uspešnoo so premagali začetniško tremo ter se pogumno spopadli z že tekmovalno izkušeno konkurenco.

Tekmovanje se je pričelo z najbolj številčno kategorijo mlajših mladincev (kar 42 nastopajočih) kjer smo poleg že izkušenih THOMASA MAHNIČA in ALEKSA KOZLOVIČA imeli še dva krščenca: MATEJ LEGAT in MATEJ KRANJEC sta uspešno odveslala svojo prvo 2000m dolgo razdaljo. Naši nastopi so se nadaljevali z mladinci kjer sta MATIJA ŠPEH (prav tako njegov prvi nastop) in LEON MIKULETIČ svoja nastopa odlično opravila ter končala na 9. in 6. mestu. Po krajšem premoru so Piranske barve v članski kategoriji ponovno zastopali TOMAŽ SORGO, JAKA MAGLICA in KRISTJAN GRIZANČIČ. Fantje so zasedli odlična četrto, peto in šesto mesto. Ostali so nam le še nastopi naših najmlajših veslaških upov. V še eni množično zastopani kategoriji starejših pionirjev smo imeli dva tekmovalca, katera svoje veslaško znanje nabirata že več sezon. JAN GLAVINA in JAN NUSDORFER sta tako svoje prvo letošnje tekmovanje odločno odpeljala in razdaljo 1500m zaključila na 11. in 14. mestu. S prav tako razdaljo so se spopadle tekmovalke v naslednji skupini in sicer pionirke letnika 2003. Tu sta se naši dve novinki ANNA KLARICA in LAURA PUTAR borbeno spopadli z nasprotnicami. Sledili so še najmlajši tekmovalci in tekmovalke letnika 2004. Piranski veslaški klub je v omenjeni kategoriji imek 4 predstavnike: THOMAS MARIJANOVIČ, MATEJ KOLJESNIKOV, ALJAŽ HOJNIK in LAN LUŽNIK. Razen Lužnika, ki je svoje tekmovalne sposobnosti pokazal že v lanski sezoni, so ostali fantje prav tako tekmovalni začetniki. Vsi štirje so 1000m dolgo progo odveslali odlično ter uspešno prebili led v prihajajočo tekmovalno sezono. Kot zadnja je med najmlajšimi pionirkami prav tako prvič nastopila še MEGAN JAZIČ ter sotekmovalke presenetila z močnim štartom. Vodstvo je obdržala vse do konca in si tako priveslala odlično prvo mesto. Ž

Tekmovanje se je zaključilo s podelitvijo medalj prvim trem uvrščenim v vsaki kategoriji. Naši novi športniki in športnice so se tako spoznali z veslaškimi tekmovanji na simulatorjih, predvsem pa s konkurenco s katero se bodo srečevali skozi celotno sezono. V začetku marca nas čaka še državno prvenstvo v veslanju na simulatorjih za mlajše kategorije, ki bo potekalo v Izoli. Tu bomo Pirančani še bolj številčni saj jih v Lignanu kar nekaj zaradi bolezni ni nastopilo. Vse novince pa čaka še krstni nastop na regati v čolnih, kjer pa je poleg moči in vzdržljivosti pomembno tudi tehnično znanje in obvladovanja čolna.

Related posts

Leave a Comment