26. tradicionalna veslaška regata Portorož 2018

V nedeljo 6. maja je bil Portoroški zaliv spet veslaško obarvan saj je Veslaški klub Piran organiziral že 26. mednarodno veslaško regato Portorož 2018. Tako so se že v zgodnjih jutranjih urah veslaški privrženci zbrali in tekmovanje se je pričelo.

Kot že vrsto let so se tudi tokrat na prijazno vabilo gostitelja odzvali veslači in veslačice vseh starostnih kategorij (od najmlajših pionirjev 10 let starosti pa do članov in najbolj tekmovalno izkušenih veslaških veteranov) iz 11 veslaških klubov. Poleg veslačev in veslačic iz vseh sedmih Slovenskih veslaških klubov iz Izole, Kopra, Ljubljane, Bleda in Maribora so se na 2000m dolgo progo podali tudi športniki iz sosednje Italije in Hrvaške. Kljub za veslanje ne najbolj ugodim vremenskim razmeram je organizatorjem te tradicionalne obalne prireditve uspelo izpeljati vseh 39 štartov po programu. Kot vedno so bile najbolj množične prijave v mlajših kategorijah, predvsem pionirjev in mlajših mladincev v enojcih. Že standardna veslaška proga, ki prečka slikoviti Portoroški zaliv, je imela štart pred Lucijsko marino ter cilj v naselju Bernardin. Na ciljnem prizorišču je vsak, ki je v svoji skupini priveslal kot prvi čez ciljno linijo prejel tudi lovorjev venec zmagovalca, kar je že dolgoletna tradicija Veslaškega kluba Piran.

Ob koncu tekmovanja je potekala še podelitev medalj prvim trem uvrščenim v vsaki skupini ter podelitev pokalov skupnim zmagovalcem v posameznih starostnih kategorijah. Domačini v Piranskih rdeče-modrih dresih so si z odločnim veslanjem in zagnanostjo priveslali eno srebrno medaljo (Lara Kopjar v enojcu za mlajše pionirke) ter tri bronasta odličja (Laura Kopjar in Katja Jerebica v enojcih za mlajše pionirke ter Enej Pavlovič in Marko Bizilj v dvojnem dvojcu za pionirje do 13 let.

Pohvale gredo tudi vsem ostalim našim tekmovalcem in tekmovalkam, kateri so se vrstam Veslaškega kluba Piran pridružili pred kratkim ter so v tej sezoni marljivo pričeli z nabiranjem tekmovalnih izkušenj.

Related posts

Leave a Comment