28. tradicionalna veslaška regata PORTOROŽ 2022

V nedeljo, na praznik 1. maja, je bil Portoroški zaliv spet veslaško obarvan. Po treh letih zatišja smo namreč končno lahko izpeljali našo 28. Tradicionalno veslaško regato Portorož 2022. V čudovitem pozno-spomladanskem  toplem vremenu, pozitivnem vzdušju in tekmovalnem duhu mladih veslačev smo lahko ponovno zaveslali na domači veslaški progi, ki je tudi tokrat potekala med Lucijsko marino in Bernardinom. Program je zajemal starostne kategorije od najmlajših (pionirji do 12 let) ter najstarejših, že izkušenih veteranov. Udeležba je bila sicer rahlo manjša od pričakovane, saj se regate prvič niso udeležili zamejski Tržaški klubi (zaradi udeležbe na velikem severnoitaljanskem veslaškem srečanju, ki je potekal prav v vikendu naše regate). Kljub temu so se na Portoroški veslaški progi pomerili veslači in veslačice vseh Slovenskih veslaških klubov ter prav tako Istrskega veslaškega kluba Arupinum iz Rovinja.

Piranska ekipa je štela 16 mladih veslačev in veslačic, od katerih so mnogi sploh prvič nastopili na domači regati. Omenjeno dejstvo je pri njih spodbudilo še večje navdušenje, zagnanost in odločnost, da se pred domačim občinstvom toliko bolj potrudijo in poskusijo osvojiti tradicionalni lovorjev venec zmagovalca. V dobrih treh urah tekmovalnega programa smo si rdeče-modri priborili odlične 3 zlate, 7 srebrnih in 4 bronaste medalje. V enojcu za pionirje do 12 let je lovorjev venec ujel Aleksander Bajec, pri starejših pionirjih v enojcih pa sta si vsak v svoji skupini zmago priveslala Rok Lončar in Erik Grizančič. Ekipno smo si priveslali odlično drugo mesto. Skupno zmago so slavili veslači in veslačice najbolj množične ekipe na regati Veslaškega kluba Argo Izola.

Čestitke seveda gredo vsem tekmovalcem za borbenost in dosežene rezultate. Velika zahvala pa vsem udeležencem, podpornikom in ostalim, kateri so tudi tokrat nesebično pomagali pri organizaciji in s tem pripomogli, da je bil naš tradicionalni veslaški praznik tudi v letošnji izvedbi ponovno odlično izpeljan.

Slike si lahko pogledate na tej povezavi.

Related posts