29. Mednarodna veslaška regata Portorož 2023

Preteklo nedeljo je v Portoroškem zalivu potekala naša že tradicionalna 29. Mednarodna veslaška regata PORTOROŽ 2023.  Tudi tokrat so se priljubljene regate udeležili veslači in veslačice vseh Slovenskih veslaških klubov ter Tržaških SC Trieste in SC Nettuno ter Istrskega VK Arupinum iz Rovinja. S ponovno pohvaljeno odlično organizacijo prireditve smo poskrbeli, da so tako tekmovalci kot obiskovalci lahko uživali v prijetnem tekmovalno obarvanem dopoldnevu. Tudi vreme nam je šlo na roko saj so bili izpeljani vsi štarti na sporedu, tekmovalci pa so se lahko pomerili na skorajda idealnih pogojih.

Piranske barve je zastopalo 6 deklet in 16 fantov, kateri so si z odličnimi vožnjami priborili 3 zlata, 5 srebrnih in 8 bronastih medalj! Rdeče-modre nastope so pričela dekleta do 13 let v enojcih kjer si je TINKARA NUSDORFER priveslala odlično zlato medaljo, AMINA ŠAKANOVIĆ in SARA SOSSA pa sta si vsaka v svoji skupini priveslali tretje mesto. Takoj za njimi je nastopila še IVA ŠTRUKELJ NAPRUDNIK (enojec dekleta do 14 let) in si z odličnim finišem priveslala srebrno medaljo. Sledil je nastop piransko najbolj množično zastopane kategorije – enojci za dečke do 12 let. Od skupno 10 prijavljenih ekip je tekmovalno kar 8 mladih Pirančanov. Medalje so si priveslali MAI NIKOLIČ (2. mesto), VINCENT VINCELJ (3. mesto), MAJ UŠAJ (1. mesto) in LEON GOMBAČ (3. mesto). V dvojnem dvojcu za mladinke sta si tretje mesto priveslali MAJA ZAGRADNIK in KATJA JEREBICA, tekmo enojcev za mlajše člane pa je TOMI FABJAN zaključil na odličnem drugem mestu. Pri dvojnih dvojcih za mlajše mladince smo meli dve ekipi, čoln kjer sta veslala ERIK GRIZANČIČ in JURE VIDMAR pa je ciljno črto prečkal na tretjem mestu. Mlade pirančanke so medaljam v enojcih dodale še eno odličje saj sta si Iva Štrukelj Naprudnik in Amina Šakanović priveslali srebrno medaljo med deklicami do 14 let, Tinkara Nusdorfer in Sara Sossa pa srebrno med deklicami do 13 let. V enojcu za mladince je MARKO BIZILJ zaključil temo na tretjem mestu. Sledila je domače obarvana tekma kjer sta se dvojna dvojca Ušaj/Nikolič in Gombač/Petrovič borila za zlato in srebrno medaljo. Kot prva sta ciljno črto prečkala Maj Ušaj in Mai Nikolič ter si priborila lovorjev venec zmagovalca. V dvojnem dvojcu za mlajše mladinke je ponovno nastopila Maja Zagradnik v kombinaciji z veslačico iz VK Argo Izola. Dekleti sta si priveslali tretje mesto. Zadnji Piranski nastop je pripadal dvojnemu četvercu za mlajše mladince v postavi Erik Grizančič, Jure Vidmar, ROK LONČAR in TRISTAN TUL. Fantje so tekmo zaključili na tretjem mestu.

Čestitke gredo seveda vsem udeležencem letošnje regate. Velika ZAHVALA pa gre seveda vsem, kateri so pripomogli k temu, da je tudi letošnja Portoroška regata bila izpeljana z odliko!

Slike iz prireditve si lahko pogledate tukaj.

Rezultati

Related posts