Tekmovalni krst novih veslaških upov - Lignano 2016

Veslaška tekmovalna sezona je pred vrati. Koledar regat za sezono 2016 je pripravljen in bo veslače in veslačice Veslaškega kluba Piran odpeljal na predvideno 20 tekmovanj tako v Sloveniji kot v tujini. Prvo letošnje tekmovanje je potekalo v nedeljo 7.2.2016 v Italijanskem Lignano Sabbiadoro, kjer so se naši športniki skupaj s številnimi Italijanskimi in Hrvaškimi tekmovalci pomerili na veslaških simulatorjih.

Zaključek tekmovalne sezone s XXIV. sprint regato Ljubljanica '15

Tekmovalni del sezone je za nami. Po uspešno odveslanih državnih in mednarodnih tekmovanjih v septembru nas je za zaključek sezone čakala še tradicionalna 24. sprint regata LJUBLJANICA 2015.

25. Državno prvenstvo v veslanju - Bled 2015

V soboto 27.9. je na mirni gladini čudovitega Blejskega jezera potekalo že 25. Državno provenstvo Slovenije v veslanju. Udeležilo se ga je 183 veslačev in veslačic vseh starostnih kategoij iz Maribora, Bleda, Ljubljane, Izole, Kopra in seveda Pirana. Naše barve je zastopalo 11 veslačev in 2 veslačici.

Uspešen tekmovalni vikend v Mariboru

V soboto 12.9. je v Bresternici pri Mariboru potekal že 58. Mladinski šesteroboj, na katerem so se ponovno pomerile pionirske in mlajšemladinske ekipe iz Slovenije, Koroške, Istre s Hravaškim primorjem, Zgornje Avstrije, Furlanije Julijske Krajine ter Benečije.

Popestritev zimskih treningov: pohodi, navijanje in še kaj...

Zimsko obdobje nove tekmovalne sezone 2015 se bliža koncu. Kmalu se bodo veslači in veslačice spet odpravili na tekmovalna prizorišča, se pomerili med seboj ter tako ugotovili, ali so bili zimski treningi in priprave dovolj dobro opravleni za doseganje najboljših uvrstitev.