Zaključek tekmovalne sezone s XXIV. sprint regato Ljubljanica '15

Tekmovalni del sezone je za nami. Po uspešno odveslanih državnih in mednarodnih tekmovanjih v septembru nas je za zaključek sezone čakala še tradicionalna 24. sprint regata LJUBLJANICA 2015.

V soboto 03. oktobra smo se v rahlo deževnem jutru s četico 4 naših tekmovalcev odpravili proti Slovenski prestolnici, kjer nas je čakala še zadnja preizkušnja letošnje sezone, tradicionalna sprint regata na Ljubljanici. Tekmovanje se je pričelo ob 10h ter trajalo vse do 15h, ko so skozi progo spustili vedno atraktivni osmerci.

Tekme so potekale na 264m dolgi progi po sistemu dvobojev, najboljše 4 posadke v posameznih kdisciplinah pa so se ponovno pomerile še za prva 3 mesta. Naša BAŽEC Gregor in KRAJNIK Matic sta nastopila najprej v dvojnem dvojcu za mlajše mladince in si priborila 5. mesto, kasneje pa sta nastopila še posamezno v enojcih, kjer si je Matic priveslal 3. mesto, Gregor pa 6.

Bažec Gregor in Krajnik Matic

 

Med pionirji sta prav tako dvojni nastop imela NUSDORFER Jan ter GLAVINA Jan, katera sta skupaj v dvojnem dvojcu dosegla 3. mesto, posamezno v enojcih pa Nusdorfer 3. mesto, Glavina pa 4.

Nusdorfer Jan in Glavina Jan

 

Kot vsako leto smo tudi tokrat bili deležni prijaznega gostoljubja organizatorja tekmovanja Veslaškega kluba Ljubljanica. Tekmovanje je potekalo v prijetnem vzdušju ter sproščeni tekmovanosti vseh udeležencev. Tekmovalna sezona 2015 je tako udarno zaključena, za nekatere zadovoljivo, za druge mogoče malo manj. Po krajšem premoru pa se veslači in veslačice že spogledujejo z novo prihajajočo sezono ter s tekmovalnimi izzivi, ki jih ta prinaša.