Uspešen tekmovalni vikend v Mariboru

V soboto 12.9. je v Bresternici pri Mariboru potekal že 58. Mladinski šesteroboj, na katerem so se ponovno pomerile pionirske in mlajšemladinske ekipe iz Slovenije, Koroške, Istre s Hravaškim primorjem, Zgornje Avstrije, Furlanije Julijske Krajine ter Benečije.

 

Že v Beljaku uspešna posadka dvojnega četverca mlajših mladincev v kateri vesla tudi naš MIKULETIČ Leon si je z odličnim nastopom priveslala zlato medaljo.

 

Rebernik Jure, Ule Mark (oba VK Nautilus Koper), Mikuletič Leon, Meško Gal (VK Ljubljanica)

 

Nedelja 13.9. je bila v znamenju 37. Mednarodne regate Maribor 2015, katere so se udeležili številni veslači in veslačice vseh starostnih kategorij iz Slovenije in Hrvaške. Pirančani smo nastopili s 13 veslači in 1 veslačico v 7 kategorijah.

Prvi nastopi so pripadali mlajšim mladincem v enojcih, kjer sta vsak v svoji skupini veslala MIKULETIOČ Leon in KRAJNIK Matic ter si oba priveslala 4. mesto. Sledili so enojci pionirjev do 13 let, kjer si je GLAVINA Jan priboril 3. mesto, NUSDORFER Jan pa je za las zgrešil medaljo in tako  cilj prečkal na 4. mestu. Piranske nastope je nadaljeval KLEVA Luka v enojcu za člane. Svoj nastop je Luka končal na 5. mestu. Po krajšem premoru so piranske barve zastopali pionirji v enojcih do 14 let, kjer so Piran zastopali MAHNIČ Thomas (2. mesto), BAŽEC Gregor (3. mesto) in KOZLOVIČ Aleks (5. mesto).

Sledila je najbolj množično zastopana kategorija in sicer enojci pionirjev do 12 let, kjer smo lahko spremljali 4 naše tekmovalce. NUSDORFER Adrian je v svoji skupini z lahkoto opravil s konkurenco ter si priveslal odlično 1. mesto. Vsak v svoji skupini so nastopili še ZAGRADNIK Luka (3. mesto), KASTELIČ Rok (4. mesto) in LUŽNIK Lan (5. mesto), kateri so se prvič udeležili pravega veslaškega tekmovanja in dokazali odlično borbenost in zagnanost na progi. Naša edina tekmovalka STANKOVIĆ Sara je v enojcu za mlajše mladinke progo zaključila na 3. mestu.

Zadnji piranski štart je pripadal dvojnemu dvojcu za mlajše mladince z Leonom MILUKETIČEM in Maticem KRAJNIKOM. Fanta sta si s svojim nastopom priveslala 4. mesto.