25. Državno prvenstvo v veslanju - Bled 2015

V soboto 27.9. je na mirni gladini čudovitega Blejskega jezera potekalo že 25. Državno provenstvo Slovenije v veslanju. Udeležilo se ga je 183 veslačev in veslačic vseh starostnih kategoij iz Maribora, Bleda, Ljubljane, Izole, Kopra in seveda Pirana. Naše barve je zastopalo 11 veslačev in 2 veslačici.

V dopoldanskem času so potekala predtekmovanja za najmlajše veslače, kjer so bile prijave kot vedno najštevilčnejše. V kategoriji starejših pionirjev v enojcih je bilo 13 tekmovalcev, pri enojcih za mlajše pionirje pa kar 33. Starejše kategorije so imele po največ 6 prijavljenih posadk zato so nastopile le v popoldanskih finalnih tekmah.

Prvi finalni nastop za naše je pripadal dvojnemu dvojcu za članice, kjer sta STANKOVIĆ Sara in POLJANŠEK Nicole osvojili odlično 3. mesto. Sledilo je 5 finalnih skupin mlajših pionirjev v enojcih, kjer smo imeli kar 6 predstavnikov: KASTELIČ Rok (29. mesto), LUŽNIK Lan (27. mesto), ZAGRADNIK Luka (21. mesto), GLAVINA Jan (14. mesto), NUSDORFER Adrian (13. mesto) in NUSDORFER Jan (8. mesto).

Takoj za pionirji so štartali še dvojni dvojci mlajših mladincev, kjer sta si MIKULETIČ Leon in KRAJNIK Matic priveslala 5. mesto. V piranskih dresih je nastopila tudi posadka dvojnega četverca za člane v sestavi PANGOS Luka, PRIBAC Patrik, FAVENTO Gašper in GOSTINČAR Žiga. Fantje so svoj nastop zaključili na 4. mestu.

Sledili so še enojci starejših pionirjev. V malem finalu je nastopil KOZLOVIČ Aleks in si priveslal skupno 12. mesto. V boju za medalje pa je MAHNIČ Thomas dosegel odlično 3. mesto in s tem bronasto medaljo, njegov soveslač BAŽEC Gregor pa je zaključil svoj nastop na 4. mestu.