Popestritev zimskih treningov: pohodi, navijanje in še kaj...

Zimsko obdobje nove tekmovalne sezone 2015 se bliža koncu. Kmalu se bodo veslači in veslačice spet odpravili na tekmovalna prizorišča, se pomerili med seboj ter tako ugotovili, ali so bili zimski treningi in priprave dovolj dobro opravleni za doseganje najboljših uvrstitev.

 

Zimski treningi so bistvenega pomena za pridobivanje na tekmovanjih zelo potrebne moči in vzdržljivosti. Ker pa znajo biti zimski treningi zahtevni tako fizično kot psihično smo se odločili, da le-te popestrimo z občasnimi "pobegi iz Solin". Tako smo vsak mesec med oktobrom in februarjem za en trening zapustili naše lepe Sečoveljske soline ter se odpravili na pot.

Kot prvi je bil v planu pohod na Nanos. Strma pot do vrha je bila za najbolj natrenirane lahek podvig, za najmlajše in tiste z nekaj manj treningi pa kar prijeten napor.

Sledil je pohod na Vremščico. Za mnoge skoraj nepoznana planota z lahko položno potjo do vrha, na katero smo se odpravili novembra. Posledično smo vrh skorajda komaj vidli, saj nas je tam pričakala gosta megla. To pa vsekakor ni pokvarilo dobrega vzdušja v skupini in prijetnega druženja prisotnih.

Decembrski popestritveni "trening" je bil v znamenju snega. Kot že prejšnje leto smo tudi tokrat odšli na Pokljuko in si ogledali tekmo svetovnega pokala v biatlonu. In seveda kot najbolj zagrizeni navijači tudi tokrat navdušeno navijali ob ogledu naših tekmovalcev ter z množično publiko v tišini napeto zadrževali sapo ob vsakem strelu na tarče pred nami. Po preživetem prijetnem sončnem a mrzlem dnevu smo se pozno popoldan odpravili proti domu navdušeni in veseli, da smo lahko tudi mi z navijanjem in podporo lahko prispevali k uspehu naših odličnih biatloncev in biatlonk.

Po mrzlem januarju, ko smo treninge preživeli povečini v telovadnici, smo v februarju končno dočakali primeren, predvsem pa sončen in skoraj topel dan, ko smo se s kolesi odpravili na pot. Sproščeni trening na kolesih je bil po dolgi zimi in rahlo monotonih suhih treningih prava poživitev. Nekateri hitreje, drugi z nekaj več postanki, smo se odpravili po kolesarski poti Parencani od Seče do Koprske marine, kjer smo spotoma še pozdravili naše koprske veslaške kolege.  

Naslednje zimsko obdobje se bomo veslači in veslačice vsekakor ponovno odpravili na pohode, navijaške podvige in še kaj.