In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Banyoles 2004

Po uspešnem predtekmovanju, ko so se vsi mladinski čolni uvrstili v polfinale je današnji dan bil le delno uspešen . V  Banyolesu prisotni slovenski navijači pričajo o izredni borbenosti vseh slovenskih čolnov , ki pa  so se glede na trenutno pripravjenost  v polfinalnih bojih z različno srečo spopadli  s veslaškimi kolegi.

 Izreden uspeh je pripravil dvojni četverec( Janez Zupanc, Marko Pilipovič, Jan Špik, Gasper Fistravec), ki je suvereno zmagal svojo polfinalno preizkušnjo pred Nizozemsko in Rusijo. V drugi polfinalni regati je v dobre pol sekunde prišlo v cilj kar pet čolnov. Sodniki so verjetno v enem od najbolj zapletenih fotofinišev določili napredovanje četvercev za  Australijo  , Nemčijo in Francijo.   

Pistotnik Andrej in Vodlan Tilen sta v dvojnem dvojcu na začetku regate zaostala, potem pa nista uspela uloviti  Poljakov, Avstralcev, Nemcev in  Angležev. V tej verjetno najtežji polfinalni tekmi se s trenutno formo ni dalo iztržiti več. Priložnosti za nove uspehe bosta naša mlada talenta imela še veliko, B finale so gotovo lep uspeh za naša tekmovalca in potrditev kontinuitete za naš klub in trenerja Milana Kocjančiča.

Živahni Mariborčan Klemen Kogler je v najštevilčnejšem polfinalu ( 18 čolnov in seveda tri regate ) ugnal Hrvata, Latvijca in Rusa. To pa za dobro sekundo ni bilo dovolj saj sta ga Italijan in Argentinec potisnila v finale B. To je za mladega Mariborčana seveda izreden uspeh in vsi, ki ga poznamo ga že vidimo drugo leto v Nemčji zelo visoko.  

Za eno mesto sta A finale zgrešila tudi Peter Dijak in Blaž Velcl v dvojcu brez krmarja. Z  Romuni , Kanadčani in Nemci  so se uspešno borili do 1000 m ,  potem pa so se ti čolni počasi prebili v ospredje, ter Mariborčana pustila v finale B.

V slovensko mladinsko reprezentanco so bili ponovno izbrani zelo močni čolni . Vsi bodo jutri predstavljali slovensko veslanje v zelo dobri luči. Doma pa je kot vedno ostalo kar nekaj dobrih veslačev in posadk. Uspehi srečnejših vrstnikov so seveda na nek način uspeh vseh veslačev. Omeniti velja uvrstitev v A finale ženskih dvojnih četvercev čolnov Poljske in Francije. Rebeka Babič, Špela Rakuš, Sabina Božič in Monika Sajinčič so se na mladinski regati v Muenchen-u z njimi več kot dostojno kosale žal pa kasneje slabo potrdile svojo formo in ostale doma.