In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Državno prvenstvo Bled 2014

Kot vsako leto so tudi letos slovenski veslači in veslačice dočakali najpomembnejše tekmovanje v sezoni: državno prvenstvo. Na mirni gladini Blejskega jezera se je med seboj pomerilo okoli 150 športnikov in športnic ter tako ponovno dokazalo kdo je najboljši.

Kot vedno so v dopoldanskem času potekala predtekmovanja za (predvsem mlajše) kategorije z več kot 6 prijavljenimi posadkami. Prve štartne skupine so pripadale kategoriji pionirjev do 13 let, kjer je bilo kar 6 predtekmovalnih skupin. Za Pirančane so v svojih skupinah nastopili MAHNIČ Thomas (z doseženim odličnim 1. mestom si je priboril nastop v finale A), NUSDORFER Adrian (3. mesto ter finale C), nato še v isti skupini BAŽEC Gregor (1. mesto ter prav tako finale A z Mahničem), KOZLOVIČ Aleks (4. mesto ter finale D) in MALJEVIČ Marko (6. mesto za popoldanski finale F). V predzadnji predtekmovalni skupini sta nastopila še NUSDORFER Jan (2. mesto in nastop v finalu B) ter GLAVINA Jan (3. mesto in finale C). Sledile so 4 predtekmovalne skupine enojcev za mlajše mladince kjer sta v isti skupini nastopila MIKULETIČ Leon (2. mesto) in KRAJNIK Matic (6. mesto). V dopoldanskem sporedu smo imeli še eno posadko in sicer dvojni dvojec za pionirke, kjes sta veslali LAPAJNE STANIČ Gaja in STANOKOVIČ Sara ter si s 1. mestom priborili popoldanski finale A ter tako boj za medaljo.

Popoldanski spored finalnih tekem se je za naše pričel z nastopom mladink KOCJANČIČ Karin in POLJANŠEK Nicole v dvojnem dvojcu. Dekleti sta si priveslali drugo mesto za posadko VK Bled ter tako Pirančanom priborili prvo kolajno. Za njimi so štartale finalne skupine pionirjev kjer so si naši fantje priborili naslednje končne uvrstitve: Maljevič Marko 34. mesto, Kozlovič Aleks 22. mesto, Nusdorfer Adrian 14. in takoj za njim Glavina Jan 15. mesto. V finalu B si je Nusdorfer Jan priveslal 11. mesto, v zadnji finalni skupini v borbi za medalje pa je Bažec Gregor končal na odličnem 6. mestu, Mahnič Thomas pa je bitko za kolajno zaključil na 3. mestu in tako klubu priveslal drugo, tokrat bronasto odličje.  

           

Naslednji piranski nastop je pripadal Mikuletič Leonu, kateri si je v svoji finalni skupini priveslal skupno 10. mesto. Po daljšem "premoru" brez piranskih nastopov se je na progo spet podala Poljanšek Nicole in si tokrat v enojcu za mladinke priborila 5. mesto. Takoj za njo je štartal še Bolha Marko in si med lahkini člani v enojcih priveslal bronasto 3. mesto. Zakjučno finalno tekmo za Piranske veslače sta odveslali še Lapajne Stanič Gaja ter Stankovič Sara ter z doseženim srebrom Piranu priveslali še zadnjo, skupno 4. odličje na letošnjem 24. Državnem prvenstvu.

           

Po številu doseženih odličij so bili ponovno na samem vrhu VK Bled (največ doseženih medalj) ter VK Dravske elektrarne Maribor (največ prvih mest). Žal se VK Piran tokrat ni prebil do naslova državnega prvaka v nobeni kategoriji. Vendar gre vsekakor čestitati vsem našim veslačem in veslačicam za dosežene uvrstitve.