In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Slovenska ekipa tretja na 57. mladinskem šesteroboju

V Soboto 13.9. so se izbrani slovenski veslači in veslačice v kategorijah mlajših mladincev in pionirjev pomerili s soveslači iz sosednje Italije, Avstrije in Hrvaške na že 57. mladinskem šesteroboju, ki je letos prvič potekal v Benetkah, točneje na otoku Lido.

 

Mladinski šesteroboj je tekmovanje, kjer se vsako leto v starostnih kategorijah pionirjev in mlajših mladincev v enojcih, (dvojnih) dvojcih in četvercih pomerijo najboljši veslači in veslačice 6 regij: Slovenije, Veneta, Furlanije-Julijske Krajine, Koroške, Zgornje Avstrije ter Hrvaške Istre. Letošnji že 57. mladinski šesteroboj je prvič gostila regija Veneto ter tekmovanje priredila v Benetkah, v soorganizaciji veslaškega kluba Diadora na otoku Lido. Slovenska ekipa je bila sestavljena iz predstavnikov vseh Slovenskih veslaških klubov. Piranski predstavniki so tako bili LAPAJNE STANIČ Gaja in STANKOVIČ Sara v četvercu za pionirke ter MIKULETIČ Leon v četvercu brez krmarja za mlajše mladince. 

Že zelo zgodaj smo se odpravili proti Benetkam, saj smo se morali pravočasno vkrcati na trajekt, kateri nas je (vključno s prikolicami s čolni) v dobre pol ure trajajoči plovbi mimo slikovitih stavb, mostičkov in privezov Benetk prepeljal na otok Lido, kjer je tekmovanje potekalo. Po uvodnem pozdravu in nagovoru organizatorja so se prvi tekmovalci že odpravili proti štartu 2000 m dolge proge. V veliki večini kategorij so štartali predstavniki vseh 6 regij. Slovenija je imela predstavnike v 13 od skupno 14 kategorij.

Prvi štart je pripadal enojcu za mlajše mladinke, kjer je RUS Živa zasedla 6. mesto. Sledili sta ŠKRLJ Alja in HRVATIN Lara v dvojnem dvojcu za mlajše mladinke. Po napetem finišu z nekaj nevšečnosti na progi sta dekleti svojo tekmo zaključili na 4. mestu. Takoj za njima si je prvo slovensko (bronasto) medaljo priveslal MALEŠIČ Jaka v enojcu za mlajše mladince, za predstavnikoma Veneta in Koroške. Sledile so 3 pionirske tekme. V dvojnem četvercu so ŠKRLJ Kris, KLEMENC Blaž, KAJDIŽ PEREIRA Valentino in MUŽINA Matej progo zaključili na 5. mestu, GOLJA Maja v enojcu si je priborila prvo zlato za Slovensko ekipo ter takoj za njo dvojni dvojec MUŽERLIN Jan in PUHEK Blaž nehvaležno 4. mesto.. Ponovno so na progi nastopili mlajši mladinci med katerimi sta si obe slovenski posadki (BULOVEC Simon in CUND Bor v dvojcu ter PLEMELJ Mark in KOSELJ Tevž v dvojnem dvojcu) priveslali odlično 3. mesto. Bronasto kolajno sta si takoj za njimi prav tako priveslali naši LAPAJNE STANIČ Gaja in STANKOVIČ Sara skupaj z KOGOJ Agnes in PINCIN Evo v dvojnem četvercu za pionirke. Sledilo je še eno prvo mesto za Slovenijo. Tokrat jo je priveslal ČAS Jaka v enojcu za pionirje. Manjkale so še 3 tekme pred zaključkom  tekmovanja. In v vseh treh je Slovenija imela svoje predstavnike. dvojni dvojec pionirke v sestavi HORBATINOVIČ Daša in REJC Ana si je priveslal 4. mesto. Predzadnji start je bil namenjen četvercu brez krmarja kjer so poleg našega MIKULETIČ Leona veslali še DONAVAL Nejc, ŠOLAR Jakob in MEŠKO Gal. Fantje so si z odlično vožnjo priveslali srebro ter priznali premoč le posadki iz Zgornje Avstrije. v zadnji tekmi dneva so za veselje v Slovenski ekipi poskrbeli še FURLAN Anže, ČERNEJ HUHAR Timotej, MARKOVIČ Rok in NOSE Filip v dvojnem četvercu saj so z prepričljivo zmago Slovencem priveslali še zadnje zlato.

Z doseženimi rezultati naših veslačev in veslačic je tako Slovenska ekipa zasedla skupno tretje mesto, za prvouvrščeno ekipo Furlanije-Julijske Krajine ter drugouvrščenih Veslačev Zgornje Avstrije. Čestitke vsem.

Obalni del Slovenske ekipe na zasluženem oddihu na čudoviti plaži otoka Lido.