In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Svetovno prvenstvo U23 - Linz (A)

Julij in avgust sta meseca, ko imamo možnost spremljati najboljše veslače mladinske in članske kategorije, kako pomerijo svoje moči in pripravljenost na svetovnem prvenstvu in si tako poskusijo priveslati čimboljšo uvrstitev, v najboljšem primeru celo medaljo. Letošnje svetovno prvenstvo za mlajše člane bo potekalo med 24. in 28. julijem v Avstrijekem Linzu ter bo za nas še posebej zanimivo, saj bo slovenske barve zastopal tudi naš Bolha Marko.

Z Markom bo v čolnu veslal tudi ljubljanski veslač Tilen Pugelj saj bosta nastopila v kategoriji dvojnih dvojcev za lahke člane. Izbrana kombinacija je nastala iz skupnih treningov na zimskih pripravah v Skradinu, kjer sta fanta prvič skupaj sedla v čoln. Kombinacija se je kaj kmalu izkazala kot dobra izbira saj sta tako veslača kot trenerji takoj uvidli potencialno in hitro posadko. 

Iz nadaljnih skupnih opravljenih treningov, raznih testiranj ter odveslanih regat je bilo moč videti hitri napredek čolna Bolha/Pugelj. Doseženi časi so bili vedno boljši, fanta pa vedno bolj motivirana, zagnana in odločena, da si priborita mesto v slovenski reprezentanci. In tako je tudi bilo, saj sta si v začetku julija na mednarodni regati v Račicah (Češka) z doseženim odličnim prvim mestom priveslala udeležbo na svetovnem prvenstvu v Linzu. 

Torej držimo pesti in tako dvojnemu dvojcu kot tudi ostalim slovenskim posadkam želimo čimboljšo uvrstitev na prihajajočem SP.