In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

regata Celovec 2013

Še en regatno obarvan vikend je za nami. Tokrat smo se po več letih spet odpravili na tokrat 81. mednarodno veslaško regato Celovec 2013. V malenkost okrnjeni konkurenci zaradi Evropskega mladinskega prvenstva so se na Vrbskem jezeru pomerili veslači in veslačice vseh starostnih kategorij iz Avstrije, Slovenije, Italije, Hrvaške.

Z upanjem, da nam deževno in hladno vreme ne bo pokvarilo celotnega vikenda smo se v petek odpravili na pot proti Avstriji. Na srečo sta bila sobota in nedelja povečini suha in nepretirano vetrovna tako, da so tekmovanja potekala skoraj nemoteno. Piranska ekipa je štela 13 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so se v soboto spopadli s konkurenco vsak v svoji predtekmovalni skupini. Začelo se je s pionirji v enojcih kjer sta si Krajnik Matic in Vuk Enej oba s 4. mestom vsak v svoji skupini priveslala uvrstitev v nedeljski finale C, Čendak Mitja pa si je z doseženim 3. mestom priboril finale B. Z manjšo konkurenco a kljub temu borbeno tekmo sta si pionirki Lapajne Stanič Gaja in Stankovič Sara s 3. mestom priveslali uvrstitev v finale A. Prav tako sta si nastop v finale A z 2. mestom  v pretekmovanju priborili Dolič Nina in Poljanšek Nicole v dvojnem dvojcu za mlajše mladinke. 

Regata se je nadaljevala z nastopom lahkih veslačev, kjer sta si nastop v finalu B zagotovila Šuligoj Tomaž s 4. mestom pri lahkih mladincih ter Bolha Marko s 3. mestom pri lahkih članih. V edini skupini lahkih mladink je Kocjančič Karin zaključila progo na 5. mestu. V naslednjih 4 skupinah so se pomerili dvojni dvojci pionirjev, kjer sta si  Mikuletič Leon in Omić Adnen v svoji skupili z odličnim 2. mestom zagotovila nastop v nedeljskem finalu A. Sledila je najbolj množična kategorija s kar 8 predtekmovalnimi skupinami, ker je nastopil Mahne Tim in kljub 2. mestu končal v finalu C. Mlajših mladink v dvojnih četvercih je bilo prav tako le za eno skupino, kjer so pirančanke (Dolić, Poljanšek, Stankovič, Lapajne Stanič) zasedle 5. mesto. Sledile so 4 skupine enojcev za mladince kjer sta si Šuligoj (4. mesto) in Mahne (3. mesto) priborila prvi nastop v finalu C in drugi v finalu B. Navdušenja niso skrivali pionirji v dvojnem četvercu (Mikuletič, Omić, Čendak, Vuk) kateri so si s 1. mestom v svoji skpini polek nastopa v nedeljskem finalu A priveslali tudi zlato medaljo za zmagovalca skupine. Sledila sta še dva nastopa piranskih veslačev v sobotnih predtekmovanjih in sicer je Kocjančič Karin med mladinkami končala na 4. mestu in si tako zagotovila finale C, Bolha Marko pa je tokrat nastopil v kombinaciji z Ljubljanskim soveslačem in tako sta si   si v edini skupini dvojnih dvojcev za lahke člane z veliko prednostjo priveslala 1. mesto ter tako zlato medaljo.

Na srečo pa nenadno deževno in muhasto sobotno vreme ni trajalo dolgo tako, da smo v poznem popoldnevu lahko izkoristili še nekaj ur svetlobe in se odpravili v bližnji park Minimundus, kjer smo si lahko ogledali preko 150 v manjšem merilu narejenih znamenitosi iz celega sveta: od kipa svobode, raznih železniških kompozicij, kitajskega zidu, Eifflovega stolpa, neštetih gradov ter,med njimi tudi naš Blejski grad. Vsekakor pravšnja popestritev napornega tekmovalnega vikenda ter sprostitev pred nedeljsimi finalnimi tekmami.

Nedelja je bila v znamenju toplega in lepega vremena, jezerska gladina mirna, veslači pa odločeni, da bodo vsak v svoji finalni skupini odveslali kar se da hitro in borbeno. Vrstni red štartov je bil enak sobotnemu. Tako so s finali pričeli pionirji v enojcih kjer so si priveslali Čendak skupno 9. mesto, Krajnik 14., Vuk pa 16. mesto. Pionirke (Stankovič, Lapajne Stanič) v dvojnem dvojcu so si med 9 nastopajočimi priveslale 4. mesto in za las zgrešile bronasto medaljo, dvojni dvojec mlajše mladinke (Dolić, Poljanšek) pa so finalno tekmo končale na 6. mestu. Sledili so lahki veslači kjer je Šuligoj pri mladincih končal na 8. mestu, Bolha pa pri članih na 5. mestu. Kocjančič je pri lahkin mladinkah dosegla 5. mesto in tako ponovila sobotni nastop. Finalni nastop sta dobro odveslala pionirja Mikuletič in Omić v dvojnem dvojcu saj sta med 20 tekmovalci končala na skupnem 5. mestu. Med 46 tekmovalci v enojcijh za mlajše mladince pa je Mahne svojo tekmo zaključil na skupno 13. mestu. Sobotni nastop so prav tako ponovile mlajše mladinke v dvojnem četvercu ter si tako priborile 5. mesto. Sledili so mladinci v enojcu z Mahnetom na 7. ter Šuligojem na končnem 18. mestu. Ponovo so se veselili pionirji v dvojnem četvercu saj so si z doseženim 3. mestom v finalu priveslali drugo, tokrat bronasto medaljo na regati. V predzadnjem piranskem nastopu si je Kocjančičeva med mlajšimi mladinkami priveslala skupno 15. mesto. Zadnji piranski nastop pa je opravil Bolha Marko v kombinaciji z ljubljančanom Tilenom Pugljem, s katerim sta se ponovno veselila zmage in zlate medalje v dvojnem dvojcu za lahke člane.

Vsekakor lahko zaključimo, da je za nami uspešno odveslana regata, na kateri so tako mlajši veslači kot tudi starejši lahko ocenili trenutno pripravljenost ter si pridobili dodatnih izkušenj za uspešno nadaljevanje veslaške sezone.

Album slik iz regate si lahko pogledate tukaj.