In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Veslaška regata v sosednjem Trstu

Nedelja 19.5.2013 je bila ponovno tekmovalno obarvana. Na povabilo sosednjih Tržaških veslaških klubov smo se po nekaj letih premora spet udeležili veslaške regate v Trstu. Na slikoviti progi v neposredni bližini gradu Miramare se je polek Pirančanov regate udeležilo še 13 klubov iz sosednjih italijanskih regij.

Kljub slabi vremenski napovedi smo se v nedeljo zgodaj zjutraj odpravili v sosednji Trst z upanjem, da po nekaj letih ponovno zaveslamo na mirni gladini pred Tržaško obalo. Ker pa letošnje izkušnje z regatami na morju do sedaj niso niti najmanj dobre, smo bili tudi tokrat pripravljeni na najhuje (odpoved regate zaradi slabega vremena). Ob prihodu na regatno polje nas je čakal rahel veter in oblačno nebo. Kljub temu se je regata pričela kot po programu ob 8:30 ter v toku dopoldnega potekala neprekinjeno v skoraj brezveterju in delno tudi sončnem vremenu. Že med prvimi štarti sta si  Mikuletič Leon in Omić Adnen v dvojnem dvojcu za pionirje priveslala drugo mesto. Med pionirkami v enojcu pa sta uspešno odveslali progo Lapajne Stanič Gaja (1. mesto) in Stankovič Sara (2. mesto). Sledili so mlajši mladinci v enojcih, kjer je brez težal zmagal Mahne Tim. V nadaljevnaju regate so si medalje priveslali tudi Šuligoj Tomaž (1. mesto) v enojcu za mladince ter Bolha Marko (1. mesto) v enojcu za lahke člane.

Sledili so enojci za mlajše pionirje, kjer sta svojo krstno regato odveslala Erjavec Aleks (končal na 5. mestu) ter Nusdorfer Adrian, ki pa je nekaj metrov pred ciljem žal končal v vodi. Vsekakor je bila to za oba mlada veslača odlična začetna izkušnja. Med najmlajšimi veslači sta v dvojnem dvojcu veslala Glavina Jan in Žibert Urban. Čeprav sta tekmovala z leto starejšimi veslači in skupno končala na 6. mestu sta bila med svojimi vrstniki najhitrejša in si tako priborila prvo zlato medaljo v dvojnem dvojcu. Mlajše mladinek so nato odveslale v enojcih, kjer je Kocjančič Karin v svoji skupini dosegla 3. mesto.

Regata je potekala brez večjih težav skoraj do konca. Zaradi nenadnega dviga vetra pa so organizatorji bili primorani odpovedati zadnjih 7 štartov. Sledila je podelitev medalj posameznikom ter končna razglasitev skupnih zmagovalcev. Veslaški klub Piran je v skupni uvrstitvi med 14 klubi dosegel odlično 3. mesto.