In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Tudi Pirančana v Munchen in Essen

V maju mesecu so nas že v prvih dveh vikendih na koledarju čakale kar 3 regate. Med temi je Izolska regata žal bila odpovedana zaradi slabe napovedi vremena, kot pred to Ankaranska in Portoroška. Potekala pa je tudi mladinska regata v Munchnu ter članska regata v Essnu. Na obeh smo imeli pirančani po enega predstavnika.

Na regati v Munchnu se vsako leto pomerijo fantje in dekleta v kategoriji mladincev in mlajših mladincev. Regata velja za močno tekmo na kateri se pomerijo najboljše posadke iz mnogih Evropskih držav in si z doseženim rezultatom poskušajo zagotoviti mesto v državni mladinski raprezentanci ter s tem nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu. Med Pirančani je letos sezono odlično začel Tim MAHNE.

 

Čeprav šele mlajši mladinec, se je že pokazal kot nevarni tekmec tudi za starejše kategorije. Prav zaradi njegove obetavnosti je bil prijavljen tudi na regato v Munchen. Tako soboto kot nedeljo je nastopil v konkurenci enojcev za mlajše mladince kjer je prvi dan 1500m dolgo progo zaključil na 5. mestu.  Drugi dan je z veliko mero odločnosti in nepopustljivosti (po besedah nemškega regatnega komentatorja »skozi celotno progo živciral prvouvrščenega veslača«) odlično odveslal progo in za le nekaj metrov izgubil zlato ter tako končal na odličnem drugem mestu. Vsekakor je mlademu obetavnemu Pirančanu odveslana regata lahko dobra izkušnja za nadaljno delo.

V soboto 11. in nedeljo 12. maja pa so se članske posadke pomerile v nemškem Essnu. Tako kot pri mladincih v Munchnu je ta regata za člansko kategorijo velikega pomena glede nadaljne sestave reprezentančnih čolnov, kateri bodo slovenske barve predstavljali na članskem svetovnem prvenstvu. Celotna regata je potekala v znamenju neprekinjenega močnega nasprotnega vetra, kateri je veslačem povzročal nemalo preglavic. V konkurenci z več kot 1200 veslači iz 17 držav je Slovenijo zastopalo 8 posadk. Med temi tudi dvojni dvojec lahkih članov B, v katerem je veslal naš Marko BOLHA. Skupaj s soveslačem iz Ljubljanskega veslaškega kluba Pugelj Tilenom sta si prvi dan v predtekmovanjih z nekaj težav, predvsem zaradi močnega vetra, priveslala 6. mesto in tako izgubila mesto v popoldanskih finalih. Drugi dan je bil njun nastop usmerjen v izboljšanje doseženega časa. Tako sta si mlada veslača v finalni tekmi z osmimi čolni priveslala šesto mesto. Marko je glede odveslanih tekem povedal:

Konkurenca nas je kar presenetila. Vedela sva, da bo trda tekma zato sva štartala na polno, kljub temu so nama po prvem delu proge ostali zbežali. Za drugi dan sva se odločila, da se ne bova obremenjevala s konkurenco ter bova poskušala izboljšati rezultat ter popraviti napake iz sobotnega nastopa. Nedeljski nastop bi, kljub moji manjši napaki na progi, ocenil kot dober vendar moramo še zmanjšati zaostanek za najboljšimi.