In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

21. Tradicionalna mednarodna veslaška regata Portorož 2013

     Veslaška sezona se je že dobro začela. Dnevi so daljši in toplejši, treningi postajajo napornejši saj tako lahko veslači po prvih odveslanih tekmah še povečajo skozi zimo pridobljeno moč in kondicijo ter se tako pripravljajo na najzahtevnejša tekmovanja v sezoni. Med letošnjimi regatami, kjer številni veslači pomerijo svoje moči je na koledarju ponovno tudi Piranska regata: 21. Tradicionalna mednarodna veslaška regata Portorož 2013.

      Člani Veslaškega kluba Piran smo ponovno zavihali rokave ter se lotili dela. Organizacija veslaške regate zahteva nemalo truda in pozornosti, da na dan regate poteka vse res tako, kot mora. Že mesec prej potekajo prvi sestanki, kjer se med člane porazdelijo prve zadolžitve ter preveri vse, kar je potrebno postoriti. Prav zaradi doslednosti in resnega pristopa do dela velja Veslaški klub Piran že leta za odličnega organizatorja te tradicionalne športne prireditve na morju. To se pozna predvsem pri vedno številni udeležbi tekmovalcev iz domačih in tujih klubov (Italija, Hrvaška) kateri se vsako leto z navdušenjem udeležijo omenjenega tekmovanja. Regata pa ne privablja samo tekmovalcev ampak je zanimiv, ogleda vreden dogodek tudi za domačine ter turiste, kateri si za prvomajske praznike privoščijo oddih na slovenski obali. Seveda pa brez kančka pomoči ne gre. Tako že vrsto let pri izvedbi vsakoletne regate odlično sodelujemo z donatorji in sponzorji, kateri s svojimi prispevki bistveno pripomorejo k boljši organizaciji in izvedbi priljubljenega športnega dogodka. Med temi gre izpostaviti Luko Koper d.d. katera nam z namenjenimi sredstvi iz sklada Živeti s pristaniščem že več let pomaga pri izvedbi regate.

     Žal pa se dogajanje v Portoroškem zalivu letos ni izteklo kakor smo si vsi najbolj želeli. Na vreme se žal ne da vplivati, tako smo bili zaradi slabe vremenske napovedi in posledično varnosti udeležencev regato primorani odpovedati. Vse je bilo že pripravljeno: dovoljenja pridobljena, štartna lista narejena, lovorjevi venčki (po katerih je naša regata tudi poznana) so bili spleteni in pripravljeni za zmagovalce in ne nazadnje veslači odločni, da bodo v čolnih dali vse od sebe in si tako priveslali čimboljšo uvrstitev. A žal se tudi to na nepredvidljivem morju dogaja.

     Vsekakor gre velika zahvala vsem, kateri so kljub odpovedi regate nesebično pomagali pri organizaciji le-te ter poskrbeli, da bi ponovno preživeli odlično izpeljano regato, kot se za Portoroško regato in organizatorja Vesaški klub Piran spodobi. Zahvala seveda gre vsem sponzorjem, kateri so pristopili v pomoč ter predvsem LUKI KOPER D.D., ki nam že tretje leto stoji ob strani ter nam preko sklada ŽIVETI S PRISTANIŠČEM finančno pomaga in omogoča odlično izvedbo tega športnega dogodka, kateri že 20. let privablja v Portorož številne tekmovalce in športne navdušence.

Upamo lahko, da nam bo vreme naslednje leto bolj naklonjeno in, da bo v bodoče Portoroška regata lahko spet izpeljana tako, kot je bila v preteklih letih: v sončnem in toplem vremenu, na mirni gladini Portoroškega zaliva.