In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Croatia Open 2013

Po prvi letošnji regati v S. G. Di Nogaru, kjer smo se bolj kot ne veslaško predramili iz zimkega obdobja ter po žal odpovedani Ankaranski regati, kjer so kot že mnogokrat ponagajale neugodne vremenske razmere, smo se 13. In 14. Aprila odpravili proti Zagrebu, kjer je potekala vsakoletna regata Croatia Open 2013.

 

Kot prva večja regata v sezoni se je Zagrebška regata pokazala kot pravi izziv za marsikoga. Veslači in veslačice vseh starostnih kategorij so imeli možnost se ponovno pomeriti s konkurenco ter tako oceniti uspešnost zimskih treningov in priprav za prihajajočo sezono. Ob skoraj idealnih pogojih se je že prvi dan z veslaško progo na Jarunu spopadlo okoli 700 zmage željnih tekmovalcev in tekmovalk iz številnih držav. Veliko število prijavljenih predvsem v mladinski in mlajše-mladinski konkurenci je poskrbelo za pestro dogajanje na vodi ter marsikateri napeti boj v zaključku proge. Tokrat se je regate udeležila tudi četica piranskih veslačev in veslačic iz pionirskih vrst, kateri so se v svoji kategoriji tudi zelo dobro odrezali.

Drugi dan tekmovanja je potekal predvsem v znamenju večjih čolnov. Tako smo lahko videli marsikatero napeto bitko mer dvojnimi četverci, kjer je blestela tudi slovenska posadka (Fištravec, Špik, Markovc, Rojec) ter vedno atraktivne univerzitetne ekipe osmercev.

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate na www.croatiaopen.vsz.hr