In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

San Giorgio di Nogaro 2008

Po dolgi in naporni zimi preživeti v težko pričakovanih in končno dočakanih novih prostorih Veslaškega kluba Piran so naši veslači in veslačice lahko pomerili na novo pridobljene moči na prvi regati veslaške sezone 2008. Ne prav najbolše obeti za vreme in še vedno svež zrak so nas pospremili v že dobro poznani S.Giorgio di Nogaro, kjer nas je pričakalo rekordno število nastopajočih klubov (27) ter že navadno veliko število navijačev in radovednežev.


Kot prvi so v čoln, točneje v dvojni dvojec sedli pionirji. Pregarc Matej ter Pangos Luka v prvi skupini, brata Delfar Matjaž in Mitja pa takoj za njima. Oba čolna sta morala priznati premoč posadk iz tržaškega Saturnia, vendar z minimalnimi zaostanki. Sledil je nastop naše Kaje Grižon, katera pa je brez težav gledala vsem sotekmovalkam v hrbet ter tako priveslala prva čez cilj. V skifu za pionirke je nastopila je tudi Karin Srakar, vendar se je po vztrajnem in tudi dobljenem boju z veslačico Izole tik pred ciljem odločila, da bo raje plavala in tako nesrečno končala v vodi in si prislužila vožnjo s sodniškim gliserjem. Mlajši mladinci v četvercu (Kastelič Erik, Pribac Simon, Delbello Aleks in Mikuletič Tim) pa so si med sedmimi čolni priveslali bronasto medaljo. Po polurnem premoru brez naših nastopov so sledile naše najmlajše veslačice in sicer na novo regatno »krščeni« Tinka Kersikla in Nicole Poljanšek. V veselje vseh naših je presentljivo zmagala Tinka, Nicole pa si je priborila šesto mesto. Odlična prva regata za obe, samo tako naprej! Po več kot enournem premoru naših nastopov, v katerem so se lahko tudi navijači malo odpočili sta v skifu za pionirje nastopila vsak v svoji skupini Leon Lončarič ter Matej Grčar. Kljub slabšemu štartu je Leonu na koncu le uspelo si priboriti drugo mesto, medtem ko je Mateju za las ušla bronasta medalja. Naslednjič bo sigurno boljše. Že je bilo poldne in tako tudi nastop naših mlajših mladincev v enojcih. Prvi je nastopil Mrak Borut ter si v svoji skupini priveslal šesto mesto, sledil je Erik Kastelič in tudi njemu, kot Kaji, je v svoji skupini zlahka uspelo doseči prvo mesto. Pribac Patrik si je v zadnjih metrih priboril drugo mesto, Mikuletič Tim pa je pristal na četrtem mestu. Po premoru za kosilo je za naše sledila še ena »krstna« regata. Kljub temu, da je videl že nešteto regat, je Luka Grižon vseeno imel malo treme pred njegovim prvim nastopom v čolnu. Doseženo četrto mesto je več kot dobro za prvo regato. Zadovoljstva sigurno ni skrival. V skupini 8 enojcev lahkih članov je Kleva Luka dosegel šesto mesto, med mladinci pa Kravanja Sebastjan peto ter Sakelšak Matjaž drugo mesto za veslačem iz Ravenne. 
ČE sta si v četvercu priveslala tretje mesto, sta se Aleks in Simon v dvojnem dvojcu potrudila za srebrno medaljo. Vedno bolšje (mogoče bi bilo v skifu zlato?). Ura je že 4 popoldan, ko mimo publike na odličnem drugem mestu v cilj privesla tudi Emy Poljanšek v skifu za mlajše mladinke. Kmalu za njo pa privesla kombinacija Pirana (Kleva) in Arga (Davidovič) na četrtem mestu v dvojnem dvojcu za lahke člane. Z vedno bolj vztrajnim dežjem se bližamo tudi koncu današnje regate, ko čakamo samo še zadnja dva štarta naših in to spet pionirji, kateri so regato zjutraj tudi pričeli. V dvojnem dvojcu za pionirke sta 4. mesto dosegli Kaja in Karin, kot zadnji nastop pa presenetila oba pionirska dubla tokrat skupaj v četvercu, kateri si je priboril prepričljivo zlato medaljo pred posadko Saturnije, katera pa jih je na prvi tekmi današnjega dne pustila v dublih na drugem mestu.